sunset, beach, sea-7675606.jpg

Een ode aan de parel van de Caraïben: Curaçao

Home » Noord-Amerika » Een ode aan de parel van de Caraïben: Curaçao

Vanaf het moment dat je de met airco verkoelde aankomsthal op Hato Airport uitloopt en je tegen een muur van warmte aanbotst, komt vrijheid en ontspanning je tegemoet. Dat is de magie van Curaçao. De eerste zweetdruppels die je met speels gemak van je voorhoofd veegt, de eerste kuilen in de weg die je op Max Verstappen-achtige wijze ontwijkt, het eerste ijskoude Amstel Brightje die je moeiteloos achterover giet, je eerste rit richting Westpunt, je eerste duik in het koraalblauwe water.

Curaçao geeft wat je zoekt en neemt wat je kwijt wil. Curaçao geeft ontspanning, vrijheid, geluk, ongebondenheid, vermaak en Curaçao neemt stress, spanning, ongenoegen, druk, onzekerheid.

De palmbomen dansend in de wind geven het subtropische klimaat de ultieme finishing touch. Je voelt je hier thuis. De ongedwongene sfeer heeft iets magisch. De tijd lijkt hier stil te staan. De gehaastheid die je vanuit thuis gewend bent, het gejakker dat veelal verlammend werk, maakt plaats voor rust, ongedwongenheid ontspanning. Op Curaçao lijkt de klok achteruit te tikken. Dagen bestaan op de parel van de Caraïben écht uit 24 uur. 24 uur die je ten volste kunt benutten.

Wat je ook zoekt, je vindt het hier. Een bezoek aan het strand van Cas Abao, een culturele tour door Punda of Otrobanda, waterplezier op het Spaanse Water, een boottocht naar Klein Curaçao, een adrenalinekick door de cliff jump bij Playa Forti, een Happy Hour bij Zanzibar of een bezoek aan Jaanchies in Westpunt. Curaçao bezit alle mogelijkheden om jouw verblijf tot een onvergetelijk avontuur te maken.

beach, coastline, curacao-917492.jpg
willemstad, curacao, antilles-911965.jpg
curacao, caribbean, landscape-2009780.jpg

En daar leven de inwoners een belangrijke bijdrage aan. Vriendelijkheid, gastvrijheid en affectie vechten op Curaçao om voorrang. De inwoners wachten jou met open armen op. De gastvrijheid zit diepgeworteld in de Curaçaoënaar. Er heerst een intrinsieke drang om nieuwkomers de tijd van hun leven te gunnen en hen welkom te heten op de plek die zij met veel liefde koesteren. Gastvrijheid viert op Curaçao hoogtij. De lokale bevolking is de vriendelijkheid zelve. Wellicht leven ze op Curacao op een andere manier dan je gewend bent. Het zal vast eens voorkomen dat je een tijdje in de rij bij de supermarkt staat te wachten, maar zodra je meegaat in deze lokale cultuur en je bepaalde omgangsvormen omarmt, zul je merken dat de manier van leven op het eiland rijk maakt. Je zult merken dat de manier leven gelukkig maakt

Want als je meegaat in deze manier van leven is gehaastheid vanaf dat moment verleden tijd. En door het gebrek aan haast openbaard zich een uniek fenomeen: je hebt alle tijd van de wereld. Tijd die je kan besteden aan hetgeen jij wilt! Je kan die tijd doorbrengen met familie en vrienden, genieten van de adembenemende landschappen, voetballen op het parelwitte strand of een duik nemen in het koraalblauwe water en al snorkelend de onderwaterwereld ontdekken. Tijd maakt vrij, zodra je tijd vrijmaakt.


Dit zorgt er ook voor dat een vakantie of reis naar Curaçao niet stopt zodra je weer richting huis vertrekt. Curaçao heeft de kracht om je iets mee te geven. Iets dat je niet in je al overvolle koffer hoeft te proppen. Nee, iets dat je in je hoofd mee kan nemen: de Westerse gehaastheid hoeft niet de norm te zijn, het mag soms best een aantal versnellingen omlaag. Door je tijd te nemen, je hoofd leeg te maken en af en toe om je heen te kijken, zul je zien dat er op iedere hoek van de straat schoonheid te vinden is. Of je nou in New York bent, in Rome tijd doorbrengt of in Hendrik-Ido Ambacht woont.

Door iets, ook al is het maar een heel klein beetje, van Curaçao mee te nemen naar huis, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn. Laten we iets leren van de Curaçaoënaars en inzien dat we niet a la Max Verstappen met 300 kilometer per uur over onze circuit dat ons leven is hoeven heen te racen. Want als de Curaçaoënaars ons iets kunnen leren is het wel dat door af en toe eens stil te staan, en in alle ontspannenheid rond te kijken, er zich vrijheid openbaart. De magie van Curaçao!