Schotland

Het land van, wat ons betreft bovenal, de ongelooflijk mooie Schotse Hooglanden. Een onherbergzaam, spectaculair gebied vol natuurspektakel. Maar Schotland heeft nóg meer te bieden! Schotland is ook het land van Edinburgh, de doedelzak, Scotch Whisky, het gerecht haggis, de kilt, “het monster van Loch Ness” en Ben Nevis.

cattle, animal, pasture-192976.jpg
Britse Pond (GBP)
Schots & Engels 
Zeeklimaat
Winter: +/- 5 graden °C
Zomer: +/- 20 graden °C
Gemiddeld/duur

Schotland, een land voor de fijnproever. Want, net als bij de andere landen in het Verenigd Koninkrijk, moet je wel door het vaak slechte weer heen kijken. Een paraplu mag dan ook hier niet ontbreken in je bagage. En ook een aankoop van Harris Tweed-handschoenen in één van de vele souvenirswinkels is geen overbodige luxe. Ze zullen van pas komen. Zeker als je in de wintermaanden een bezoek brengt aan Schotland. Maar, wanneer je het weer voor lief neemt, zal je erachter komen dat dit één van de mooiste landen ter wereld is. De Schotse Hooglanden zijn werkelijk waar verbluffend. Een tour of rondreis door dit fenomenale gebied gaat je absoluut gelukkig maken! Maar behalve de Schotse Hooglanden, is de hoofdstad, Edinburgh, ook een superfijne stad voor een stedentrip. Edinburgh is een authentieke stad die je het gevoel zal geven alsof figurant bent in een Harry Potter-film. 

Onze blogs over Schotland

Edinburgh. De stad van Scotch, Harry Potter & Haggis

by admindecember 29, 2022

Na het bezoek aan Edinburgh is de Schotse stad met stip bij onze gezamenlijke stedentrip top 10 op nummer 1...

Top 10: Edinburgh

by admindecember 15, 2022

Edinburgh, gelegen aan de oostkust van Schotland, op rijafstand van de prachtige Schotse Hooglanden. Edinburgh is de plaats waar het...