sign, decoration, beach-917493.jpg

Top 10: Op pad op Curaçao

Home » Noord-Amerika » Top 10: Op pad op Curaçao

Curaçao biedt een gigantisch scala aan mogelijkheden om de vakantie van je leven te beleven. Vanaf het moment dat je de door airconditioning verkoelde aankomsthal van Hato Airport uitloopt en de palmbomen je haast letterlijk toelachen, kan het daadwerkelijke ontspannen beginnen. In dit artikel nemen wij je mee langs de 10 verborgen parels van Curaçao. Je hoeft in dit artikel dan ook niet de relatief bekende hotspots zoals Mambo Beach en Zanzibar te verwachten. Nee, in dit artikel neem ik je mee langs de minder bekende, maar daardoor niet minder leuke hotspots van het tropische eiland.

Veel plezier op de Parel van de Caraïben!

1: Windsurfen op het Spaanse Water

Bij ontspanning hoort inspanning. Ik begrijp dat Curaçao als vakantiebestemming met name dient ter ontspanning en ontlading, maar hey, na inspanning voelt ontspanning nóg lekkerder toch!? Vandaar deze aanrader! Trek richting het Spaanse Water, aan het eind van de Caracasbaaiweg richting Jan Thiel, en trotseer het koraalblauwe water op een surfbord. Je kan zowel op eigen houtje aan de slag, als onder de hoede van één van de vele, kundige surfinstructeurs. Plezier gegarandeerd! 

En daarna lekker bijkomen met een Amstel Bright in je hand!

windsurfing, surfer, recreation-3445126.jpg

2: Ontdek de onderwaterwereld bij de Blue Room

De Blue Room is één van de vele (relatief) verborgen schatten van het eiland. De Blue Room is een onderwatergrot die je enkel na een stevige hike en een sprong in het verfrissende water kan bereiken. De grot is namelijk (zoals het een onderwatergrot betaamd) enkel via een duik in het water te betreden. Maar nadat je deze toch enigszins beangstigende actie hebt ondernomen, wacht een werkelijk prachtig blauwverlichte kamer op je, met een zeer gevarieerde onderwaterwereld: je bevindt je letterlijk tussen de prachtige gekleurde vissen.

Voor het bezoeken van deze ‘blauwe kamer’ raad ik je aan je auto te parkeren bij Playa Santa Cruz om vervolgens ter voet al bordjes volgend je weg te vinden richting de Blue Room. Download voor de zekerheid even een kaart van de omgeving op je telefoon (via Maps.me kan je de kaart van Curaçao downloaden zodat je deze offline kunt gebruiken) zodat je niet kunt verdwalen.

3: Springen bij Playa Forti 

Deze tip is speciaal voor de waaghalzen onder ons. Bij Playa Forti wacht namelijk een dertienmeterhoge klif op je, die je kunt trotseren door een sprong in het diepe te wagen. Achter het restaurant bevindt zich een stenen plateau vanaf waar je de dertienmeter hoge klif kunt trotseren. Zorg dat je goed met je benen bij elkaar naar beneden springt en zorg ervoor dat je loszittende armbanden en kettinkjes – vertel ik je uit ervaring – afdoet. Scheelt een hoop onderwater zoekwerk. 

4: Tropisch feesten bij de Fuikbaai

De Fuikbaai is op zondag the place to be. Op zondag komen in deze baai namelijk meerdere afgeladen volle boten bijeen om gezamenlijk een feestje te bouwen. De boten leggen aan, aan de waterkant waarna de muziek door de boxen begint te galmen. De dansvloer? Die bevindt zich zowel op de vele, verschillende boten als ook in het water. Het leven op een tropisch (feest)eiland in een notendop.

5: Snorkelen bij Directors Bay & Tugboat Beach

De ‘stranden’ Directors Bay en Tugboat Beach zijn met name geschikt voor degene die geen genoeg kunnen krijgen van de onderwaterwereld. De mensen die zogezegd het liefst Ariel de Zeemeermin of Nemo uit Finding Nemo hadden willen zijn. Directors Bay en Tugboat Beach zijn namelijk prachtige spots om de onderwaterwereld met een snorkel te ontdekken. 

Directors Bay en Tugboat Beach liggen helemaal in het Oostelijke gedeelte van Willemstad. Waar Tugboat Beach met name een snorkel hotspot is doordat je hier een gezonken boot – met ‘aan boord’ een levendige onderwaterwereld – kunt vinden, is Directors Bay simpelweg een fijne, rustige plek met prachtig koraal en veel verschillende vissen. Zeker twee van de mooiste snorkelplekjes van het hele eiland!

6: The Movies op maandag

Een ervaring op zich: naar de bioscoop gaan op Curaçao. Al is het alleen al omdat de temperatuur in de bioscoop over het algemeen ‘trui-waardig’ is: je kunt uitgaan van een gevoelstemperatuur om en nabij het vriespunt. Oké, het is weliswaar niet letterlijk zó koud, maar het is op z’n tijd een fijne afwisseling van het vaak snikhete weer op het tropische eiland. 

Daarnaast zijn de prijzen, met name op maandag, spotgoedkoop, waardoor het een keer iets anders is dan jezelf te goed doen aan een Bucket Braza of Amstel Bright. Op maandag betaal je 5 gulden, omgerekend zo’n 2,50 euro, voor een ticket. Een leuke beleving, zeker als je langer op het eiland verblijft. 

7: Ultiem relaxen bij Playa Daaibooi

Playa Daaibooi is (nog) een redelijk onbekend strand, maar is werkelijk waar schit-te-rend. Dit strand is niet te ver weg vanaf Willemstad en staat met name bekend om de vele mensen die gedurende het weekend naar dit strand trekken om onder het genot van een hapje en een drankje de zonsondergang te bewonderen. Rond een uurtje of 4 of 5 gaan de eerste barbecues aan en deze branden tot de zon is ondergegaan en iedereen zijn of haar buikje vol heeft. 

Eten en drinken op een parelwit strand met als uitzicht een ondergaande zon die langzaamaan achter de horizon verdwijnt en tegelijkertijd de lucht een prachtige oranjegloed geeft. Can it get any better than that?

8: Een Street Art Tour door Otrobanda  

Een keer iets anders dan het strand of een Happy Hour: de graffiti tour door Otrobanda. Otrobanda, letterlijk verteld ‘andere kant’, is één van de wijken in het historisch centrum van Willemstad. Otrobanda staat met name bekend om haar prachtige street art. Vele lokale artiesten hebben hier de wijk een kleurrijk aanzicht gegeven. Hier scoor je gegarandeerd een kiekje waarmee je je Instagram-profiel nog verder kan oppimpen.

9: Prinsheerlijk genieten bij Karakter 

Kom je voor ontspanning? Ga. Naar. Karakter! Karakter is gelegen op het park van Coral Estate en is gratis te bezoeken. Bij de ingang van Coral Estate laat je kort even je ID zien, zodat ze weten wie er op het park is, en vervolgens daal je met de auto af totdat je bij Karakter aankomt. Eenmaal bij Karakter aangekomen vind je een prachtige infinity pool met uitzicht over de Caribische zee. Heel soms, bij een heldere dag, kan je liggend in het zwembad zelfs Venezuela zien liggen.

Het eten bij Karakter is verder ook verrukkelijk en met een vol buikje kan je heerlijk in slaap vallen op één van de strandbedjes of in één van de hangmatten. Kom je naar Curaçao om te relaxen? Dan is Karakter zeker een bezoekje waard!

10: Tropische strandervaring bij Playa Kalki & Playa Grandi

Ik wil afsluiten met, wat mij betreft, simpelweg het mooiste strand van het eiland: Playa Kalki. Gelegen tegen een rotswand vind je in het meest West gelegen puntje van het eiland dit kleine, schattige strandje. Het is een relatief onbekend strand, waardoor je hier over het algemeen de grote meute niet zal vinden. Daarnaast heeft het een prachtige ligging en heb je een mooi uitzicht over de kustlijn van Curaçao. 

Dit strand heeft alles wat je van een tropisch eiland mag verwachten: een parelwit strand, koraalblauw water, een kleurrijke onderwaterwereld, dansende palmbomen en af en toe een leguaan of pelikaan. Een absolute must om gedurende je verblijf op Curaçao een bezoekje te brengen.

En als je dan toch in de buurt bent, vergeet dan ook zeker niet bij Playa Grandi langs te gaan. Dit strand ligt op een aantal minuutjes rijden van Playa Grandi. Playa Grandi is hét strand op Curaçao waar je met schildpadden kunt zwemmen. De lokale vissers gooien regelmatig vis in het water waren deze dieren op af komen.

Pas alsjeblieft wel op met deze fragiele diertjes. Wees je ervan bewust dat je in hun leefwereld te gast bent, daar zou je ons een groot plezier mee doen! 😊

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *