10x Wat te doen in Tel Aviv

Tel Aviv, de op een na grootste stad van Israël, is de meest bruisende stad van het land en een mengelmoes aan culturen. De grotendeels Westers aanvoelende stad is gelegen aan de westkant van Israël, pal aan de Middellandse Zee. Dit zorgt ervoor dat Tel Aviv een rijk strandleven kent, vol met uitgestrekte zandstranden, lange boulevards en gezellige strandtentjes. Verder kent Tel Aviv een gevarieerd uitgaansleven; Tel Aviv staat niet voor niets bekend als hét feest-walhalla van het Midden-Oosten. Redenen te over om een bezoek aan Tel Aviv te overwegen. Nog niet overtuigd? Lees dan zeker even door!

Hier volgen 10 redenen om je bezoek aan Tel Aviv niet veel langer uit te stellen!

#1 Struin door oude havenstad Jaffa

Jaffa is een oude havenstad en geldt tegenwoordig als het historische centrum van Tel Aviv. Jaffa is de plek waar je gevoelsmatig een stap terug in de tijd zet. Een stap terug naar vervlogen tijden van een pittoresk havenstadje in het Midden-Oosten. De authenticiteit van Jaffa is door de jaren heen goed behouden gebleven. En waar nodig hebben restauraties ervoor gezorgd dat de cultuur van het kenmerkende havenstadje gewaarborgd is.

Tegenwoordig herbergt het kleine, karakteristieke gebied talloze restaurantjes, barretjes, winkeltjes en legio bezienswaardigheden. Jaffa is dan ook de plek waar je veel toeristen tegen zult komen en waar je op één van de vele terrasjes terecht kunt voor een overheerlijke Israëlische maaltijd.

Wat betreft bezienswaardigheden zit je in Jaffa dus goed. Breng tijdens je bezoek aan Jaffa zeker een bezoek aan: De Clock Tower, de rots van Andromeda, de haven van Jaffa, Saint Peter’s Church en de Jaffa Flea Market.

#2 Loop over Tayelet, de boulevard van Tel Aviv

Tel Aviv grenst aan de Middellandse Zee en in combinatie met het Mediterraanse klimaat maakt dit Tel Aviv tot een ideaal ‘zomers’ uitstapje. En wat is er fijner dan met de zon op je bol een wandeling te maken over de promenade? De 6 kilometer lange Tayelet is de plek waar je moet zijn voor een zomerse wandeling langs de kustlijn. Onderweg passeer je meerdere stranden, als ook parkjes, terrassen, sportfaciliteiten en beachclubs.

#3 Bezoek de stranden van Tel Aviv

Vergeet tijdens je wandeling over de promenade ook zeker niet een tussenstop te maken op één van de uitgestrekte stranden. Tel Aviv word aan de westzijde volledig begrensd door de Middellandse Zee en je zult hier dan ook veel gratis toegankelijke stranden vinden. De meeste stranden bieden voldoende faciliteiten, zoals douches, eetgelegenheden en toiletten.

Onze favoriete stranden zijn: Metzitzim Beach, Gordon Beach, Bugrashov Beach en Frishman Beach.

#4 Ga op culinaire ontdekkingstocht naar The Carmel Market

Carmel Market is de grootste en drukste warenmarkt van Tel Aviv. Je vindt hier marktkoopmannen die hun goederen aan zowel locals als toeristen proberen te slijten. Op de Carmel Market worden diverse producten aangeboden, van diverse soorten fruit tot exotische specerijen. The Carmel Market is dan ook de plaats waar je terecht kunt om je culinaire behoefte te vervullen. Wij raden je aan om hier zeker een aantal lokale producten te kopen en te proeven, zoals baklava, olijven, hummus, bourekas en halva.

#5 Bewonder bekende kunst bij Tel Aviv Museum of Art

Het bekendste museum van Tel Aviv is het Museum of Art. Dit museum herbergt een uitgebreide collectie van zowel hedendaagse kunstwerken als ook klassiek-moderne creaties. Creaties van grote namen als Pablo Picasso, Joan Miró, Claude Monet en Gustav Klimt pronken hier aan de muren. Entree tot het Tel Aviv Museum of Art kost je zo’n 15 euro.

#6 Ontdek het uitgaansleven

Tel Aviv is de feeststad van het Midden-Oosten. Het nachtleven van de Israëlische stad is tot ver buiten de landsgrenzen berucht en beroemd. Je kunt bij veel barretjes en/of cafe’s terecht om een alcoholische versnapering te nuttigen of je kunt je uitleven op een van de vele dansvloeren! Een goede manier om kennis te maken met het uitgaansleven in Tel Aviv is door middel van een kroegentocht.

Mocht je op eigen houtje de stad willen ontdekken, dan raden wij je aan om ieder geval een kijkje te nemen bij:

  • Haomam 17
  • Cat and Dog
  • Drama
  • Kuli Alma

#7 Ontdek de Rothschild Boulevard

Rothschild Boulevard is de bekendste straat van Tel Aviv en geldt als uitvalsbasis voor toeristen en locals. De 1.5 kilometer lange weg begint bij Habima Square en loopt door richting de wijk Neve Tzedek. Rothschild Boulevard is de plek waar je veel restaurants, hotels en overige vormen van entertainment tegen zult komen.

In het midden van Rothschild Boulevard is een fraai park aangelegd, waar je fijn kunt wandelen of fietsen – volledig omgeven door groen! Je kunt hier flaneren over de promenade of aanschuiven bij een van de eetgelegenheden voor een vers kopje koffie.

#8 Slenter door Neve Tzedek, een van de leukste wijken van Tel Aviv

Op steenworp afstand van de oude stad van Jaffa, vind je de wijk Neve Tzedek. In deze kunstzinnige, sfeervolle wijk kan je uren ronddwalen. Dit gebied van de stad kent een gemoedelijke, rustige sfeer en staat bekend om haar hippe winkeltjes en trendy restaurants. Neve Tzedek heeft door de jaren heen haar authentieke charme behouden weten te houden, waardoor de oud-Joodse invloeden uit de 19e eeuw nog voel- en zichtbaar zijn.

Neve Tzedek prijkt bij veel toeristen hoog op de Tel Aviv-bucketlist en wat ons betreft is dat meer dan terecht!

#9 Ontdek de Israëlische keuken

Een bezoek aan Israël is niet compleet zonder dat je jezelf tegoed hebt gedaan aan de veelzijdigheid van de overheerlijke Israëlische keuken! De Israëlische keuken heeft namelijk, wellicht onverwacht, een hele hoop te bieden. Wij hebben zelfs geconcludeerd dat de Israëlische keuken één van onze favorieten is! Wereldwijd!

Lees onze blog over de Israëlische keuken om erachter te komen welke gerechten je zeker niet mag missen!

#10 Pak de fiets of de step

Tel Aviv is een grote stad. Oké, het is geen New York of Tokyo, maar je moet van goede huizen komen om de hele stad al lopend te ontdekken. Dus als jij niet een vervend Avondvierdaagse loper bent of als jij niet aan het trainen bent voor een ultra-marathon, adviseren wij jou: pak de fiets of de step! Tel Aviv is met haar lange promenades (langs het strand) een perfecte stad voor “semi-gemotoriseerde” voertuigen. Door een handig fiets- en stepverhuur systeem, is een vervoersmiddel nooit ver weg. Kijk op de website van de officiële aanbieder voor meer informatie.

Zo kan je heerlijk in het zonnetje fietsen op de Tayelat promenade of per step Rothschild Boulevard ontdekken!

Overigens biedt Baja Bikes ook fietstours aan. Deze fietstours worden aangeboden door locals, waardoor je veel informatie kunt inwinnen. Die lokale gids kan jou zeker vertellen waar je de beste hummus en falafel kunt krijgen!

Veel plezier in het prachtige Tel Aviv! Doe ons een plezier en drink een verfrissend biertje op het strand voor ons. In gedachte zijn we erbij!