Israël

Het land van de Dode Zee, hummus, falafel, de Al Aqsa Moskee, de Klaagmuur, de Via Dolorosa, meerdere religies op één vierkante kilometer, de Westerse stad Tel Aviv en de authentieke stad Jeruzalem, maar helaas ook het land van een turbulente geschiedenis vol met conflicten. 

dead sea, sea, israel-4927978.jpg
Israëlische Shekel (ILS)
Hebreeuws & Arabisch
Warm mediterraan klimaat & woestijnklimaat
Winter: +/- 15 graden °C
Zomer: +/- 45 graden °C 
 
Gemiddeld/duur

Israël is een uitgestrekt land aan de Middelandse Zee. Israël grenst aan Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte en de Palestijnse Gebieden. Wat ook direct de geschiedenis vol hevige conflicten verklaard. Israël is een land waar je, zeker als je de verhalen uit de Bijbel en/of Koran leest, veel herkenningspunten vindt. Van Jeruzalem tot Bethlehem en van Nazareth tot aan de Massada. Israël is dan ook voornamelijk geschikt voor een rondreis van zo’n twee weken. Een stedentrip van vier of vijf dagen naar Tel Aviv is daarnaast ook een goede optie. Tel Aviv is een vrij Westerse stad en vanaf hier kan je veel uitstapjes maken, naar onder andere Jeruzalem en de Dode Zee.

Onze blogs over Israël

10x Wat te doen in Tel Aviv

by adminmaart 28, 2023

Tel Aviv, de op een na grootste stad van Israël, is de meest bruisende stad van het land en een...

De Israëlische keuken, onze favorieten!

by adminmaart 21, 2023

Eten speelt een grote rol in de trips die wij samen maken. Sterker nog: een goede lokale keuken kan wat...

Fotochallenge: Tel Aviv

by adminjanuari 11, 2023

Dat reizen daadwerkelijk rijk maakt, daarvan hebben wij jou met onze blogs en verhalen hopelijk kunnen overtuigen! Want, reizen zorgt...