Italië

Het land van de laars, het Colosseum, hoofdstad Rome en het Gardameer. En het land van de kenmerkende rode Ferrari, de oude Romeinen, alom geprezen kunstenaars als Da Vinci en Caravaggio, traditionele Vespa’s en haute couture mode. En bovenal het land van… goddelijke pasta’s, Napolitaanse, rijk belegde pizza’s en o zo verrukkelijk Italiaans ijs!

channel, venice, gondolas-3547224.jpg
Euro (EUR)
Italiaans 
Mediterraan klimaat 
Winter: +/- 10 graden °C
Zomer: +/- 30 graden °C
Gemiddeld

Italië, het land waardoor je, nadat je er op vakantie bent geweest, weken moet zweten in de sportschool. Het land waardoor je een dagelijkse portie burpees in je weekroutine op kunt nemen. Want een bezoek aan Italië staat garant voor een aantal extra kilootjes ‘bagage’. Maar laat dat de pret niet (al te veel) drukken. Want de overheerlijke Italiaanse keuken is voor veel mensen een reden om af te reizen naar “De Laars”. Groot gelijk! Daarnaast draagt het, over het algemeen, warme weer bij aan jouw vakantie beleving. Italië leent zich dan ook uitstekend voor een twee of drie weken durende zomervakantie. Bijvoorbeeld aan het Gardameer, Comomeer of Iseomeer. Maar Italië herbergt daarnaast ook genoeg steden die jou een superleuke stedentrip kunnen bezorgen. Steden zoals Milaan, Rome, Venetië en Napels zullen jou voldoende vermaak (en ook die extra kilootjes) brengen! 

Onze blogs over Italië

De 7 hoogtepunten in Rome

by adminmaart 19, 2023

In Rome is ongelooflijk veel te beleven. Niet in de eerste plaats omdat je op iedere straathoek een restaurant vindt...

Fotochallenge: Milaan

by adminjanuari 25, 2023

Dat reizen daadwerkelijk rijk maakt, daarvan hebben wij jou met onze blogs en verhalen hopelijk kunnen overtuigen! Want, reizen zorgt...

Milaan. De modestad van Italië

by adminjanuari 23, 2023

Milaan is de tweede stad van Italië, na hoofdstad Rome, maar minimaal net zo leuk voor een stedentrip. Niet in...