Ierland 

Het land vol met spectaculaire landschappen. Ruige rotsformaties, verbluffende berggebieden en een sensationele kustlijn. Maar ook het land van Irish Whisky drinken, doorzakken in de pub en als dronkenlap over straat lopen (niet altijd per sé in die volgorde). Verder is Ierland ook het land van   Giant’s Causeway, Conor McGregor, Dublin en Guinness.

hut, ruins, house-209466.jpg
Euro (EUR)
Iers & Engels
Zeeklimaat
Winter: +/- 0 graden °C
Zomer: +/- 20 graden °C
Gemiddeld/duur

Het relatief slechte weer aan de overkant van het Kanaal staat veel mensen tegen voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. En ergens kunnen wij dat heel goed begrijpen. Een paraplu kan zeker niet ontbreken in je bagage als je die kant op vertrekt. Maar het slechte weer is één van de weinige minpunten aan dit prachtige land. Voor zowel de natuur- als stad liefhebbers is dit land een grandioze plek om naartoe te gaan. Vanaf Dublin kan je met de auto vertrekken voor een rondreis door het Ierse binnenland. In twee of drie weken kan je zowel het binnenland als de Ierse kustlijn ontdekken, waarbij je camerarolletje (of galerij op je telefoon) binnen de kortste keren vol staat met prachtige plaatjes. Maar ook Dublin is ideaal voor een stedentrip van 3 of 4 dagen. Dublin is een superfijne stad, vol met gezelligheid en bezienswaardigheden.

Onze blogs over Ierland

Dublin. Meer dan doorzakken in een Irish pub

by admindecember 28, 2022

Dublin, de hoofdstad van Ierland, gelegen aan de oostkust van het eiland. Een stad met een bijzonder verleden, beroemd én...