IJsland

Het land van ijs en vuur. Het land van de Golden Circle, magnifieke watervallen, naar eruptie neigende vulkanen, walvissen spotten, verrukkelijke hotdogs, folklore en rijden door uitgestrekte gebieden zonder in uren ook maar één ander mens tegen te komen. 

nature, photography, iceland-3824498.jpg
IJslandse Kroon (ISK)
IJslands 
Zee- en toendraklimaat
Winter: +/- -5 graden °C
Zomer: +/- 15 graden 15 °C
Duur

IJsland spreekt tot de verbeelding. IJsland is het land waar je het ongerepte van de natuur in optima forma aantreft. Gelegen op zo’n drie uur vliegen vanaf Amsterdam is dit een heel fijn uitstapje voor mensen bij wie een diepgewortelde liefde voor de natuur schuilgaat. Maar eigenlijk ook voor ieder ander. Alhoewel het voor mensen die het liefst bivakkeren in temperaturen van 30 graden °C wel een grote aanpassing zal zijn. Zeker als je het Noorderlicht wilt spotten, want daarvoor kan je het beste naar IJsland gaan in de winter. En dan is het koud. Écht koud! Voor een rondreis door de Golden Circle heb je aan 10 dagen meer dan voldoende, maar als je het hele land wilt doorkruisen, kan je het beste minimaal vier weken plannen.

Onze blogs over IJsland

Top 10: Op pad in IJsland

by admindecember 15, 2022

Een ‘Top 10’ over IJsland kon niet uitblijven. Het land van papegaaiduikers. Het land van watervallen. Het land van de...