statue of liberty, new york, statue-267948.jpg

60 x Wat te doen in New York

Zoals je in een voorgaande blog al kon lezen, die vind je hier, is er enorm veel te doen en beleven in New York. Om die reden willen we je meenemen langs nog meer dingen om te ondernemen in The Big Apple. Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Hoogte

1. Ga naar de Top of The Rock, van Rockeffeler Center en kom erachter of je wel of geen last hebt van hoogtevrees. Zo niet, geniet van het prachtige uitzicht over lower Manhattan (incl. Empire State Building) en upper Manhattan (incl. Central Park).

2. Pak de lift naar de top van het Empire State Building; de 381-meter hoge wolkenkrabber in lower Manhattan.

3. Geniet van het panorama uitzicht vanaf One World Observatory, op de 100-102e verdieping.

4. The Vessel is een bijzondere bezoekersattractie, samengesteld uit 154 wenteltrappen. Dit in het oog springende gebouw biedt een prachtig uitzicht over de Hudson River.

5. Nog geen genoeg van alle hoogte? Breng dan ook zeker een bezoekje aan The Edge bij de Hudson Yards. Dit is een spectaculair uitkijkpunt met een openluchtdek.

buildings, city, skyline-1867726.jpg

Musea

6. Bezoek The MET, voluit The Metropolitan Museum of Art, het grootste kunstmuseum in de Verenigde Staten. Gelegen aan de oostzijde van Central Park.

7. Keer terug naar vervlogen tijden in het American Museum of Natural History en vind de karakters uit de bekende Night At The Museum-franchise. Vind het kapucijnaapje, de kudde Afrikaanse leeuwen, de gigantische Tyranosaurus Rex en ‘Dum Dum, give me gum gum’.

8. Aanschouw een grote collectie moderne kunst bij het Guggenheim Museum op 5th Avenue, aan de oostzijde van Central Park.

9. Raak ontroerd in het 9/11 Memorial & Museum. Je vindt hier een prachtig vormgegeven gedenkplaats voor de aanslagen op 11 september 2001 en het museum laat op indrukwekkende wijze de verschrikkelijke gebeurtenissen zien.

10. Bij Intrepid Sea, Air & Space Museum, een museum aan boord van de USS Intrepid, kom je alles te weten over de luchtvaart en ruimte.

guggenheim museum, new york, usa-2707258.jpg

Water

11. Pak de ferry richting Ellis Island; een eiland in de haven van New York dat twee eeuwen geleden dienstdeed als grenspost voor immigranten.

12. Maak een boottocht om Manhattan heen, bijvoorbeeld met de Circle Line Cruise.

13. Ga met de ferry richting Staten Island; een gratis veerpont die 24/7 heen en weer vaart tussen Manhattan & Staten Island. Vanaf de ferry heb je prachtig zicht op de Statue of Liberty.

14. Maak een wandeling langs de Hudson, aan de Westzijde van Manhattan. Je vindt hier prachtige wandelpaden en fijne parkjes.

usa, new york, ny-2830062.jpg

Bruggen

15. Loop (of fiets) over de Brooklyn Bridge.

16. Aanschouw de prachtige architectuur van de fotogenieke Manhattan Bridge, naast de Brooklyn Bridge. Vanuit de wijk Dumbo kan je de bekende foto van de Manhattan Bridge maken!

17. De langste brug van New York is de Williamsburg Bridge; een hangbrug die Manhattan met Brooklyn verbindt.

brooklyn bridge, river, illuminated-1791001.jpg

Shoppen

18. Ontketen je shopverslaving bij één van de bekende warenhuizen: Macy’s, Bloomingdale’s, Saks Fifth Avenue en Bergdorf Goodman.

19. Loop over Fifth Avenue en kijk je ogen uit naar alle winkels (en vergeet ook zeker niet af en toe naar binnen te lopen).

20. Sneakerfanaten kunnen bij Nike SoHo hun schoenen niet alleen passen, maar ook uitproberen! Bijvoorbeeld op het basketbalveld of voetbalveld.

21. Boekenwurmen opgelet: bij Strand Book Store vind je maar liefst 2,5 miljoen boeken. Genoeg te kiezen, dus!

fifth avenue, sign, avenue-2850466.jpg

Muziek

22. Bezoek een musical op Broadway!

23. Bezoek Radio City Music Hall, een beroemde concert- en theaterzaal.

24. Blijf even iets langer staan bij één van de straatartiesten die door heel de stad verspreid staan om hun muziek aan de man te brengen.

times square, buildings, advertising-5476715.jpg

Gebouwen

25. Het is dan weliswaar geen gebouw, maar we kunnen Times Square het makkelijkst onder deze categorie scharen. Al hadden we Times Square ook onder de categorie ‘Ontiegelijke drukte’ kunnen scharen.

26. Bekijk het bijzondere Flat Iron Building, vormgegeven in de vorm van een strijkijzer.

27. Neem een trip down memory lane en bezoek het Friends-appartement uit de bekende hitserie.

28. Breng een bezoek aan The Chrysler Building, de wolkenkrabber met de karakteristieke bogen.

29. Aanschouw het iconische Statue of Liberty! Je kan Liberty Island bezoeken, waardoor je erg dichtbij kunt komen, maar je kan het Vrijheidsbeeld ook vanaf een ferry (bv. de Staten Island Ferry) bekijken.

30. 3Vergaap je aan de schoonheid van Grand Central Terminal. Dit is het hoofdtreinstation van New York.

31. Saint Patrick’s Cathedral is een rooms-katholieke kathedraal gelegen aan Fifth Avenue en staat in schitterend contrast met alle moderne gebouwen in de omgeving.

32. De Amerikaanse Beurs op Wall Street is voor de boekhouders, accountants en spaarvarkens (of juist niet?) onder ons een leuke must-visit.

33. Wordt een boekenwurm in de New York Public Library.

vessel, hive, hudson yards-4607223.jpg

Wijken

34. De meeste toeristen spenderen de meeste tijd in Manhattan en missen daardoor misschien wel het leukste deel van New York: Brooklyn. Brooklyn is wat authentieker en kunstzinniger en een absolute must-visit!

35. Voor de punk- & LP-liefhebbers: ga naar East Village en loop naar binnen bij één van de old school platenzaken.

36. De wijk SoHo staat algemeen bekend als de plek waar je het allerbeste kunt eten! Ervaar het zelf!

37. Ontdek Europese (en Nederlandse!) invloeden in de wijk Greenwich. Deze wijk is gesticht door Nederlanders en wordt gekenmerkt door een fijne, Europese sfeer.

38. Bezoek Chinatown en probeer in ieder geval één keer de heerlijke en spotgoedkope dumplings.

39. Loop door Little Italy en scoor een traditionele Italiaanse pizza.

new york city, brooklyn, skyscraper-104659.jpg

Sport

40. Ga ’s ochtends vroeg hardlopen tussen de andere fanatiekelingen in Central Park.

41. Fiets om en door Manhattan. Zeker het fietspad langs de kust en Central Park zijn uitstekend geschikt voor een typisch Hollandse fietstocht.

42. Bezoek een wedstrijd van de New York Yankees, in Yankee Stadium in de Bronx en aanschouw een typisch Amerikaanse honkbalwedstrijd.

43. Woon een wedstrijd van de Brooklyn Nets bij en zie één van de wereldsterren aan het werk.

44. Bij Madison Square Garden spelen de New York Knicks, de grote rivaal van de Nets. Ook hier kun je een wedstrijd bekijken!

45. Ontdek het verschil tussen Europees voetbal en Amerikaans voetbal bij een wedstrijd van The New York Red Bulls.

46. Bezoek een wedstrijd van één van de grootmachten in het American Football: de New York Giants of de New York Jets.

Natuur

47. Maak een wandeling door Central Park en vindt ontspanning na alle Manhattan-drukte.

48. Zorg dat je op je wandeling door Central Park in ieder geval langs de Bethesda Fontijn, Strawberry Fields, de promenade van The Mall, The Lake – Bow brug en de John Lennon gedenkplaats (‘Imagine’) komt.

49. Dierentuinliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan Central Park Zoo.

50. Loop over The High Line; een langgerekt, hoogliggend stadspark in Manhattan. Vroeger was dit een spoorlijn, maar tegenwoordig is het oase van rust boven alle drukte van Manhattan.

51. Behalve Central Park, is er nog een ander heel fijn park in Manhattan: Bryant Park. Tussen de hoge gebouwen is dit park een fijne plek om tot rust te komen.

52. Bekijk de zonsondergang vanaf Williamsburg, inclusief een fenomenaal uitzicht over de skyline van Manhattan. 

53. Het Washington Square Park ligt in de wijk Greenwich en wordt gekenmerkt door de Arc de Triumphe-achtige boog.

54. Voor de strandgangers is Coney Island in de zomer the place to be, want je kunt hier heerlijk genieten van het Amerikaanse strandleven.

new york city, urban, park-3558338.jpg

Eten en drinken

55. Chelsea Market is een voormalig industrieel pand, wat tegenwoordig dienstdoet als een food hall. In dit oorspronkelijke gebouw vind je heel veel kleine restaurants bij elkaar, iedereen met zijn eigen specialiteit. Chelsea Market

56. Joe’s Pizza is een bekende naam in New York. Bij Joe’s Pizza kan je namelijk terecht voor een klassieke, straatstijl New York Pizza. Je krijgt hier voor een redelijke prijs (van 3 tot 6 dollar) een grote slice van een pizza naar keuze. 

57.Je kan New York niet verlaten zonder een kenmerkende Amerikaanse hamburger te eten. Er zijn een aantal restaurants waar je de betere hamburger kunt verorberen, zoals: 5 Napkin Burger, Black Iron Burger, Corner Bistro, Shake Shack & Burger Joint.

58. Schuif aan voor een ontbijt, lunch of diner bij Ellen’s Stardust Diner. Hier word je geholpen door zingende obers/serveersters die hopen op een doorbraak op Broadway.

59. McGee’s Pub is Midtown New York is de pub waar How I Met Your Mother op geïnspireerd is. Je vindt hier veel HIMYM-achtige versieringen aan de muren en typische Amerikaanse booths om in te eten.

60. Bij het ontbijt kiezen veel Amerikanen voor een onvervalste bagel. Tijdens je trip naar New York moet je dan ook minimaal één keer wakker worden met zo’n lekkernij!

hamburger, fries, coleslaw-1281855.jpg

Doe je voordeel met de tips en aanbevelingen! Wij wensen jou een mooie en bovenal safe trip. Wij gaan er voor het gemak maar even vanuit dat ook jullie, nadat jullie na deze trip veilig en met prachtige, dierbare herinneringen zijn thuisgekomen, tot de conclusie komen: reizen maakt écht rijk!