curacao, beach, caribbean-7658438.jpg

De 8 fijnste stranden op Curaçao

Home » Noord-Amerika » De 8 fijnste stranden op Curaçao

Degene die al eens een bezoek aan Curaçao hebben gebracht zullen het beamen: de stranden op dit tropische eiland zijn magnifiek! Voor degene die er nog nooit zijn geweest, beeld je eens in: liggend op een strandbedje, een awa di limonci in je hand en uitkijkend over het parelwitte strand met hier en daar een palmboom die danst op de maat van de wind. Om de zoveel minuten moet je de zweetdruppels van je hoofd vegen en als je daar geen zin meer in hebt, neem je toch gewoon een verfrissende duik in het koraalblauwe water. Dit alles, deze tropische droom, vind je op de Parel van de Caraïben: Curaçao! 

Dit zijn onze favoriete stranden op Curaçao.

#1 Cas Abao

Cas Abao is één van de breedste stranden van het eiland, op zo’n 30-45 minuten rijden van Willemstad. Het strand van Cas Abao kenmerkt zich door de uitgestrektheid, waardoor er voor de toeristen die graag uit willen slapen op hun vakantie ook ’s middags vaak nog wel genoeg ruimte is om een plekje te bemachtigen. 

Cas Abao wordt omgeven door rotsformaties aan de linker- en rechterzijde en op het strand staan veel palapa’s. Palapa’s zijn de houten overdekte hutjes waar je af en toe de warmte van de zon kunt ontvluchten. Vanuit het (op het moment van schrijven) koude Nederland zal je wellicht denken ‘die palapa’s heb ik echt niet nodig!’, maar soms is de schaduw op Curaçao best een fijne plek.

Voor een bezoek aan Cas Abao moet je wel betalen: 10 Antilliaanse gulden per auto van maandag tot en met zaterdag en 12,50 gulden op zon- en feestdagen.

#2 Mambo Beach

Mambo Beach is, samen met Jan Thiel Beach, het meest toeristische strand en hier vind je dan ook een groot scala aan beachclubs en strandtentjes. Het is de plek waar de meeste toeristen hun tijd doorbrengen die geen auto tot hun beschikking hebben. Mambo Beach is dan ook niet het mooiste of fijnste strand, maar is wel een superleuke plek om neer te strijken als je in de buurt verblijft en je geen zin hebt om richting Westpunt te rijden. 

Er is op Mambo Beach van alles te beleven! Er zijn souvenir- en kledingwinkels, restaurants, beachclubs en er worden veel happy hours georganiseerd waar je een bucket Amstel Bright kunt bestellen voor de helft van de prijs.

#3 Grote Knip

Je vindt Grote Knip aan de westkust van Curaçao op zo’n 40-50 minuten rijden van Willemstad. In de volksmond heet dit strand overigens Kenepa Beach – Kenepa betekent in het Papiamentu Knip, vandaar. Laat je dan ook niet in de war brengen bij je zoektocht richting dit strand en volg de bordjes ‘Kenepa’.

Het strand is omringd door rotsen en bos, waardoor ook hier voldoende schaduwplaatsen te vinden zijn. Wanneer je je auto neerzet op de parkeerplaats, heb je direct al een prachtig uitzicht over het parelwitte strand en het heldere koraalblauwe water. Vanaf de parkeerplaats kan je met de trap afdalen richting het strand, waar een relatief klein aantal ligbedjes te huur zijn. Houdt daar even rekening mee bij je bezoek aan dit strand. 

Leuk weetje over de Grote Knip: UNESCO benoemde dit strand een aantal jaar geleden tot ‘most beautiful beach in the Caribbean’. Wij snappen wel waarom! Vergeet overigens ook zeker niet een bezoekje te brengen aan de Grote Knip haar kleine broertje: Kleine Knip – dit is ook zeker de moeite waard.

Grote Knip is gratis te bezoeken.

#4 Playa Kalki

Ons favoriete strand op Curaçao is Playa Kalki. Dit strand is gelegen in het uiterste puntje aan de westkust van het eiland. Het kost je dan ook zeker wel een uurtje om dit strand te bereiken. Maar als je er eenmaal aankomt, zal je begrijpen waarom wij hier altijd zo graag kwamen. Het is een klein, idyllisch strand gelegen tegen een rotswand. Het is een rustig strand, doordat het nog niet door de grote toeristenmassa is ontdekt en dat zorgt voor een heerlijke ontspannen sfeer.

Ook is er een restaurantje in de buurt waar je wat kunt eten of drinken en het helderblauwe water leent zich perfect voor een snorkeltour. Er zwemmen hier prachtige, kleurrijke vissen die het bewonderen absoluut waard zijn. 

Playa Kalki is gratis te bezoeken.

#5 Tugboat Beach & Directors Bay

Maar voor een goede snorkelspot hoef je niet helemaal richting Westpunt te rijden! Je kunt ook bij Tugboat Beach & Directors Bay terecht om de grote variëteit van de onderwaterwereld te aanschouwen. Deze stranden liggen op zo’n vijf minuten van Jan Thiel, aan het einde van de lange Caracasbaaiweg.

Bij Tugboat Beach ligt er overigens nog een mooie verrassing onder water: een gezongen schip. Dit is de plaats waar de meest kleurrijke vissen hun toevlucht zoeken waardoor je hier, al zwevend aan het wateroppervlak, een prachtig zicht hebt op de onderwaterwereld met al zijn verschillende kleuren.

Wat wel het vermelden waard is: om Tugboat Beach & Directors Bay te bereiken moet je een stukje over een “typische Curaçaose weg”. Met typisch Curaçao bedoel ik: zo’n weg waarvan coureurs die meedoen aan de Dakar Rally denken ‘wow, dat is wel heel heftig!’. Het is aan te raden om hier traag te rijden en de kuilen en gaten als een echte slalomkoning(in) te ontwijken.

Beide stranden zijn gratis toegankelijk.

Tugboat beach III Tugboat is one of Curaçao’s most famous and popular dive sites. Named after the tugboat that was accidentally sunk years ago, this little wreck rests at just 5 m (17ft).

#6 Playa Porto Marie

Porto Marie is het strand dat bekend staat om haar vieze gasten. Daarmee bedoelen wij niet de toeristen die vergeten zijn te douchen. Nee, op en rondom dit strand vind je een aantal grote… varkens! Woody en Willy, zoals ze genoemd worden, rennen vrolijk rond op en rondom dit strand en gedurende je bezoek aan dit strand zullen ze hun gezicht vast wel even laten zien!  

Een absoluut pluspunt van Playa Porto Marie is het heerlijke eten dat geserveerd wordt bij het restaurant. Rechtstreeks van The Big Green Egg op je bord. Genieten gegarandeerd! Dit toprestaurant, in combinatie met het prachtige strand en de ultieme tropische locatie, maakt Playa Porto Marie tot een absoluut bucketlist-strand voor je verblijf op Curaçao!

Playa Porto Marie is gratis te betreden.

#7 Playa Daaibooi 

Wij kwamen op zondag regelmatig met een grote groep vrienden op Playa Daaibooi. Playa Daaibooi is namelijk de plek waar veel locals, maar ook veel studenten en toeristen, het weekend afsluiten met een openlucht barbecue.

Overdag genoten wij van het strand en het water, speelden we een spelletje en gingen we voetballen, maar zodra de avond valt zie je om je heen verschillende groepen de barbecue tevoorschijn halen. Families en vrienden die in goede harmonie samen genieten van net-klaargemaakt eten. Er wordt gevoetbald, gezwommen, gedanst, gezongen, gegeten, er worden kampvuren ontstoken, oftewel: puur vermaak, puur genieten!

Zeker op zondag raden wij je aan om een wegwerp-barbecue aan te schaffen en naar Playa Daaibooi af te reizen. Een unieke plaats om je chorizo-worstjes en spareribs op te eten, met een ondergaande zon op de achtergrond en gezelligheid om je heen. 

Playa Daaibooi is volledig gratis.

#8 Playa Lagun

Playa Lagun is een kleine baai, omgeven door rotsformaties. Playa Lagun is een klein strand, gratis toegankelijk en staat met name bekend om haar heldere water vol met vissen. Op zo’n 45 minuten rijden van Willemstad is het een perfect strand om te combineren met één van de andere stranden richting Westpunt.

Playa Lagun is niet het strand waar je gemakkelijk een hele dag doorbrengt, met name doordat het vrij klein is en er weinig ligbedjes aanwezig zijn, maar wij adviseren je zeker om in deze kleine baai een aantal uur door te brengen. Het uitzicht is namelijk adembenemend!

Playa Lagun is gratis toegankelijk.


Doe je voordeel met de tips en aanbevelingen! Wij wensen jou een mooie en bovenal safe trip. Wij gaan er voor het gemak maar even vanuit dat ook jullie, nadat jullie na deze trip veilig en met prachtige, dierbare herinneringen zijn thuisgekomen, tot de conclusie komen: reizen maakt écht rijk!